Roos
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 125 gram zure room
  • 100 gram geraspte kaas
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Een keer wat anders dan ‘gewone’ gebakken aardappelen

Dubbel gebakken aardappelen? Ja, je leest het goed. Denk je dat we voor de tweede keer onze gebakken aardappelen in de pan hebben gegooid, dan heb je het mis. We bereiden onze aardappelen in de oven en fleuren de boel op met kaas, bacon en andere smaakvolle ingrediënten. Nieuwsgierig?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bedek een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Schrob de aardappelen schoon en wrijf ze vervolgens in met olijfolie. Prik een aantal gaatjes in de aardappelen met een vork en besprenkel met zeezout. Leg de aardappelen op de bakplaat en bak voor ±50 minuten tot de schil droog en de binnenkant zacht is.
  • Maak in de tussentijd de vulling. Bak de spekreepjes bruin en knapperig. Laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Bak vervolgens de ui en knoflook glazig en breng op smaak met peper en zout.
  • Wanneer de aardappelen redelijk afgekoeld zijn, snijd je de boel doormidden. Schep met een lepel iets meer dan de helft van de binnenkant uit de aardappel. Niet alles, zodat de aardappel heel blijft.
  • Mix de aardappelpuree met de ui, knoflook, bacon, zure room en ongeveer driekwart van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel over de aardappelen.
  • Leg de gevulde aardappelen opnieuw op de bakplaat en verdeel de resterende kaas hierover.
  • Bak voor ±20 minuten tot de kaas lichtbruin kleurt.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Ook lekker: Makkelijke aardappel panpizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube