04 augustus 2020

Met de fikse prijsverlaging wil de regering de horeca steunen

Om de horeca een handje te helpen in deze moeilijke tijd, komt de Britse regering met een bijzonder voorstel. Vanaf volgende week kunnen de inwoners van het Verenigd Koninkrijk met flinke korting uit eten. Daarmee wil de horeca meer klanten aantrekken.

Voor de helft van de prijs

Waar in Nederland veel prijzen in de horeca zijn verhoogd en in België zelfs een coronatoeslag werd bedacht, gooien de Britten het over een andere boeg. Om meer bezoekers te trekken en de restaurants draaiende te houden, kun je in het Verenigd Koninkrijk binnenkort voor een prikkie uit eten. De prijzen voor eten in restaurants, cafés, bars, pubs en kantines worden namelijk gehalveerd.

Steun voor de horeca

De andere helft wordt betaald door de Britse overheid. Met deze maatregel wil de regering de horeca een steuntje in de rug geven en faillisementen voorkomen. Daarvoor mag de overheid wel diep in de buidel tasten. Naar schatting gaat de horeca-korting de regering namelijk zo’n half miljard pond kosten.

Onder voorwaarden

Voordat je je koffers pakt en naar het Verenigd Koninkrijk vertrekt om een vorkje mee te prikken: Er zijn wel een paar voorwaarden verbonden aan de steunmaatregel. Zo geldt de halvering van de prijs alleen op maandag, dinsdag en woensdag. Daarnaast wordt alcohol níet goedkoper gemaakt. Ook zit er een limiet aan de korting die een klant kan krijgen, namelijk 10 pond.

Lees ook: Dit zijn de populairste diëten van 2020 tot nu toe

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash