20 + 40 min.
4 - 6 pers.

Haal de Griekse keuken in huis met deze heerlijke aardappelpartjes

Griekenland staat bekend om zijn Mediterraanse, kruidige keuken. Griekse moussaka, souvlaki en natuurlijk de heerlijke salades met feta eten we maar al te graag. Ben je gek op de smaken en kruiden van de Griekse keuken? Probeer dan eens deze geroosterde aardappelpartjes uit de oven te maken. Van deze aardappeltjes zal iedereen smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Zet een pan met kokend water op het vuur, breng op smaak met wat zout en kook de aardappelpartjes 6 tot 7 minuten beetgaar.
  • Giet het water af en voeg de partjes toe aan een grote kom.
  • Snijd de citroen doormidden en knijp het sap van een helft over de aardappelpartjes. Voeg de olijfolie, gedroogde oregano en tijm toe, samen met 3 geperste knoflooktenen en breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en voeg hier de aardappelpartjes aan toe.
  • Snijd de andere helft van de citroen in partjes en verdeel over de aardappelen.
  • Leg wat verse takjes tijm tussen de aardappelen.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappelpartjes goudbruin en krokant, ongeveer 40 minuten.
  • Garneer de aardappelpartjes met wat gebrokkelde feta-kaas en eventueel met nog wat extra tijm, oregano en zeezout.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Aardappelpizza met mozzarella en tijm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 850 gram aardappelpartjes in schil
  • 1 citroen
  • 3 knoflooktenen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Paar takjes verse tijm
  • 25 gram feta