10 min.
4 pers.

Snel, makkelijk en vooral ontzettend romig!

Anders dan de naam van dit recept doet vermoeden, kleurt dit maaltijdje niet blauw. Wel gebruik je blauwe kaas om een heerlijk romige saus te maken. Dat doe je gewoon terwijl de pasta kookt – dit gerecht staat dan ook in slechts een paar minuten al op tafel. Makkelijk toch?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen olijfolie in een andere pan en pers de teentjes knoflook hierin uit. Bak kort gaar, totdat de knoflook zacht maar niet bruin is.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de pan met knoflook en laat zachtjes pruttelen.
  • Doe vervolgens de verkruimelde blauwe kaas in de pan en bestrooi rijkelijk met zwarte peper. Roer door de crème fraîche totdat alles goed is gemengd.
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan de kaassaus en laat slinken.
  • Giet eventueel een beetje kookvocht bij de kaassaus als hij te stevig wordt.
  • Combineer de pasta met de kaassaus et voilà!
  • Serveertip: extra lekker met gehakte walnoten.

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Ook lekker: de meest simpele crumble met blauwe bessen ooit

Bron: Easy Peasy Foodie | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 250 gram tagliatelle of andere pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 70 gram blauwe kaas
  • Zwarte peper
  • 100 gram (baby)spinazie