Sabine

Niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond

De oesterzwam is een champignonsoort die we snel in de winkel laten liggen. Niet zozeer omdat we niet weten wat we ermee aan moeten, maar eerder omdat de gewone variant een stuk goedkoper is. Toch doe je er goed aan om wat vaker oesterzwammen te bereiden. De zwam is namelijk erg goed voor je. Wij zetten de voordelen op een rijtje. 

Ze zitten vol antioxidanten

Antioxidanten zeggen je misschien niet zoveel, maar je lichaam wordt er erg blij van als je ze binnenkrijgt. Ze voorkomen schade aan de cellen van je lichaam. Hierdoor kan de antioxidant ervoor zorgen dat de kans op kanker, diabetes en hartziekten wat kleiner is. Leuk voordeel: ook beschermt het de huid tegen vrije radicalen, en die zijn verantwoordelijk voor het verouderingsproces van de huid.

Goed voor je hart

Op je rikketik moet je zuinig zijn, je hebt immers maar een hart. Er zijn tig manieren om dat te doen en een daarvan is regelmatig oesterzwammen eten. Oesterzwammen bevatten bèta-glucaan en dit ondersteunt je glucose- en vetstofwisseling. Ook helpt het om je bloeddruk stabiel te houden, zaken die allemaal bijdragen aan een gezond hart.

Ze kunnen de bloeddruk verlagen

Een hoge bloeddruk is iets waar je mee moet oppassen. Verscheidene voedingskeuzes kunnen de bloeddruk verlagen en oesterzwammen in je dieet opnemen, zou maar zo ook kunnen helpen. Er is bewijs dat oesterzwammen een gunstig effect hebben op insulineresistentie. Hier moet echter nog meer onderzoek naar gedaan worden.

Lees ook: Champignons met extra vitamine D? Dit moet je weten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Greatist | Beeld: Pexels – cottonbro