Maayke
5 + 60 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram blauwe bessen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Sap van een halve citroen
  • Een snufje kaneel
  • 1 pak cakemeel/mix voor gele cake
  • 150 gram roomboter
  • Slagroom als garnering

Zo makkelijk heb je nog nooit een lekkere taart gebakken!

Sommige dingen in het leven hoeven helemaal niet zo moeilijk te zijn als ze lijken. Neem bijvoorbeeld deze crumble taart met blauwe bessen. Ziet er verrukkelijk uit, toch? Moeilijk om te maken? Absoluut niet! Sterker nog, binnen vijf minuten heb je de bereiding al klaar. Even de oven in en je tovert zo een heerlijk dessert op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Combineer in een middelgrote kom de blauwe bessen, suiker, het vanille-extract, citroensap en kaneel. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan een middelgrote ovenschaal.
  • Strooi het cakemeel gelijkmatig over de blauwe bessen.
  • Zorg dat de roomboter koud is en snijd de boter in kleinere blokjes van ± 2 x 2 centimeter.
  • Verdeel de boterblokjes over het meel.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble gedurende 1 uur op 175 °C tot de bovenzijde goudbruin van kleur is.
  • Serveer de crumble met blauwe bessen met een grote toef slagroom.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je tokkelroom

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish