18 juli 2019
Roos

Controleer je voorraadkast!

Heb jij onlangs een lekker emmertje met dropjes in je winkelmandje geslingerd? Check dan even goed of het de Klene D’rop uit Zoet & Dropfruit-variant is. Want voordat je er ‘d’rop uit’ wil gaan met deze dropjes, is het belangrijk om de verpakking goed te controleren. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zouden deze dropjes namelijk sulfiet bevatten, terwijl dat niet op de ingrediëntenlijst aangegeven wordt.

Het gaat om het zwart met gele emmertje.

Sulfiet

In de dropjes zou sulfiet aanwezig zijn. Personen die overgevoelig zijn voor sulfiet kunnen hier klachten door krijgen. Dat is natuurlijk vervelend, aangezien je er vanuit gaat dat het niet in de dropjes aanwezig is. Wanneer je niet overgevoelig bent voor sulfiet, dan is er niks aan de hand en kan je gerust gaan eten.

Wat te doen

Wanneer je overgevoelig bent voor sulfiet, dan is het begrijpelijk dat je de dropjes niet meer hoeft. De consumentenservice van de NVWA geeft aan dat je in z0’n geval een e-mail kan sturen naar [email protected], zodat je verdere instructies ontvangt over het retourneren van de drop.

Lees ook: Dit is hoeveel kilo je écht per maand kunt afvallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pexels