redacteur
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 zakje aardappelschijfjes (200 gram)
  • 1 ui
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 500 gram gehakt
  • 1 pot bechamelsaus
  • 1 zakje geraspte kaas

Deze ovenschotel staat binnen een half uurtje op tafel!

Gehaktballen worden meestal gegeten met wat groente en gekookte aardappels en zijn daarmee vaak onderdeel van een klassiek AVG-tje (Aardappels, Vlees en Groente). Op zich best lekker natuurlijk, maar ook wel een beetje saai. Want je kunt nog zo veel meer doen met gehaktballetjes! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze chili met kidneybonen en gehaktballetjes, of deze Franse uiensoep met gehaktballen? Ook een optie: verwerk ze eens in een ovenschotel! Deze ovenschotel uit de Airfryer is heerlijk en staat binnen een half uurtje op tafel. Zo maak je de gehaktballetjes net wat spannender.

Voor de liefhebbers van gehaktballetjes!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gehaktballen-ovenschotel:

  • Vet een ovenschaal in en bedek deze met een laagje aardappelschijfjes.
  • Meng in een kom de ui, kruiden en peterselie met het gehakt en draai hiervan vier ronde ballen.
  • Leg de gehaktballen in de ovenschaal en plaats aardappelschijfjes tussen de ballen.
  • Giet de bechamelsaus in de ovenschaal en verdeel over de gehaktballen. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de ovenschotel.
  • Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de Airfryer op 170°C.
  • Garneer de gehaktballen-ovenschotel met wat fijngesneden peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Airfryertotaal | Beeld: Videostill