Ingrediënten
  • 160 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 65 gram pijnboompitten
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 60 milliliter koud water
  • 120 milliliter room
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 180 milliliter olijfolie
  • 340 gram fusilli
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas (voor de ovenschotel)
  • 225 gram mozzarella
Tjitske
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 160 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 65 gram pijnboompitten
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 60 milliliter koud water
  • 120 milliliter room
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 180 milliliter olijfolie
  • 340 gram fusilli
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas (voor de ovenschotel)
  • 225 gram mozzarella

Pasta pesto, maar dan net een beetje extra

Wij zijn dol op pasta pesto en het is inmiddels een klassieker in de keuken. Ook onder studenten en mensen die nog niet zo wegwijs zijn in de keuken is het een populair gerecht, omdat het zo makkelijk is om te maken. In dit recept gebruiken we natuurlijk geen kant-en-klaar pesto, maar zelfgemaakte. Door de pasta even in de oven te doen, wordt-ie extra lekker omdat de mozzarella zo heerlijk smelt. We krijgen er spontaan trek van…

Schrik niet van de vele ingrediënten, want deze pasta pesto is in een mum van tijd klaar.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Maak eerst de pesto. Doe basilicum, knoflook, pijnboompitten, 80 gram Parmezaanse kaas, koude water, room, zout en peper in een blender of food processor en pureer dit zo’n 30 seconden. Voeg de olijfolie toe en blijf pureren tot het een mooie romige saus is. Zet even aan de kant.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de fusilli al dente. Kook het iets korter dan je normaal gesproken zou doen, want het kookt nog iets door in de oven.
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Doe de fusilli, pesto en tomaatjes in een ovenschaal en meng dit goed.
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de ovenschotel. Snijd de mozzarella in plakken of gebruik kleine bolletjes. Verdeeld de mozzarella over de ovenschaal.
  • Doe de ovenschotel zo’n 10-15 minuten in de oven zodat ze kaas kan smelten.
  • Haal de pasta pesto uit de oven en doe er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas op. Garneer met verse basilicum.
  • Geniet van deze romige en kazige pasta pesto!

Lees ook: Recept: kip en broccoli in babi pangangsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill