Tjitske
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • 1 pakje Conimex mix voor Babi Pangang
  • 3 eetlepels olie
  • 1 broccoli
  • 100-150 gram rijst

Kip in babi pangangsaus, wat?

We weten het, er is niets authentieks meer over van dit recept. De klassieke babi pangang uit de Indonesische keuken wordt bereid met varkensvlees. Het gerecht van Chinees-Indische restaurants dat wij babi pangang noemen is dus ook niet zoals het in China en Indonesië gegeten wordt. Maar ja, lekker is het wel! Bij dit recept gebruiken we een babi pangangsaus- en kruidenmix om de kip te kruiden. Je hebt maar vijf ingrediënten nodig, dus dit maaltje staat snel op tafel!

Wij vinden dit om te smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe de kip in een kom met drie eetlepels olie en het zakje marinademix. Meng en laat dit 10 minuten marineren.
  • Snijd de broccoli in roosjes en was deze.
  • Zet twee pannen water op het vuur en kook de rijst en broccoli gaar.
  • Bak ondertussen de kip gaar. Voeg als deze gaar is de sausmix toe zoals op de verpakking staat beschreven.
  • Laat de saus indikken.
  • Giet de broccoli en rijst af.
  • Leg alles apart op je bord en schep de kip in de saus over de rijst en broccoli.
  • Wil je alles gemengd eten? Dan kun je ook de rijst en broccoli bij de kip in de pan doen en het daarin alvast mengen.
  • Eet smakelijk!

babi pangangsaus

Lees ook:  Recept: geroosterde spruitjes met een romige kaassaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans