Ingrediënten
  • 1 flesje bier
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 ui, fijngesneden
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels maizena
  • 120 millilter kippenbouillon
  • 60 milliliter kookroom
Sabine
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 flesje bier
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 ui, fijngesneden
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels maizena
  • 120 millilter kippenbouillon
  • 60 milliliter kookroom

Zo heb je kippenpoten nog nooit gegeten

Er zijn altijd uitzonderingen, maar over het algemeen zijn de meeste Nederlanders niet vies van een lekker kippenpootje. Zeker niet als dit heerlijke hapje gepaard gaat met een romige champignonsaus. Dat laatste kunnen we overigens nóg lekkerder maken. Voeg bier toe aan deze heerlijke saus en je zet een Michelinster-waardige maaltijd op tafel.

Het is nog makkelijk om te maken ook.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de kippenpoten in een kom en schenk hier het bier bij en voeg de knoflook toe en zout naar smaak. Plaats een deksel op de kom (of gebruik aluminiumfolie om het af te dekken) en laat de kippenpoten 8 uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden als de kippenpoten klaar zijn voor verdere bereiding. Giet de kip af en vang het bier op. Bewaar dit voor later.
  • Verwarm een eetlepel boter in een ruime koekenpan tot de boter begint te verkleuren. Doe de kippenpoten in de pan en braad de poten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze daarna om en braad de andere kant ook goudbruin en knapperig.
  • Doe de kip daarna in een ovenschaal en voeg de tijm toe. Bak de kip 20 minuten in de oven. Draai de kippenpoten om en bak daarna nog 10 minuten.
  • Maak ondertussen de champignonsaus.
  • Doe een eetlepel boter in een koekenpan en bak de uien en champignons aan. Voeg daarna de opgevangen marinade toe en laat dit 5 minuten koken en schenk daarna de kippenbouillon in de pan. Voeg de maizena toe en gebruik een garde om te roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Laat het geheel koken tot de saus dikker wordt. Voeg daarna de room toe en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus nog een minuutje op staan.
  • Serveer de kippenpoten eventueel met wat aardappelpuree en schenk de saus over de kippenpoten.

Lees ook: Recept: kip en broccoli in babi pangangsaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Farm Wife Drinks | Beeld: Videostill YouTube The Cook ‘n Share