Op deze manier wordt je bacon veel lekkerder

Zonder na te denken gooien de meeste mensen hun repen bacon gewoon in een pan zonder vet. Lekker makkelijk, want het vlees is vet genoeg van zichzelf. Alleen blijk nu dat we potverdorie de hele tijd verkeerd bezig waren. Je schijnt namelijk de lekkerste bacon te krijgen als je het even onder de kraan houdt.

Wij stonden ook te kijken.

Voordeel

Zo nu en dan beland je in situaties waarin je iets maar het voordeel van de twijfel moet geven. Dit is zo’n gevalletje. Het klinkt best vreemd om je bacon af te spoelen, maar verscheidene chefs zweren erbij. Het lijkt ons niet dat je je bacon ermee verpest, dus proberen kan altijd! Op deze manier zou je bacon namelijk veel minder slinken.

Bereiden

Je hoeft maar heel simpel te werk te gaan. In plaats van de bacon meteen in de koekenpan te doen, hou je de strip bacon kort onder de kraan. Bak de bacon zoals je het normaal ook zou doen en de bacon wordt lekker knapper zoals normaal ook het geval is. Er is alleen een verschil: de bacon is veel minder geslonken dan wanneer je ‘m niet zou afspoelen. Een video van Libelle wijst dat uit, bekijk ‘m hieronder.

Lees ook: Dit is de top 7 van meest gemaakte fouten tijdens het koken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash