Ingrediënten
  • 450 gram linguine (of een andere pasta naar keuze)
  • 480 milliliter room
  • 30 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 60 gram bloem
  • 60 milliliter Limoncello
  • 170 gram Asiago kaas (Parmezaanse kaas kan ook prima)
  • Takjes verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak
Sabine
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram linguine (of een andere pasta naar keuze)
  • 480 milliliter room
  • 30 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 60 gram bloem
  • 60 milliliter Limoncello
  • 170 gram Asiago kaas (Parmezaanse kaas kan ook prima)
  • Takjes verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

In een paar simpele stappen is je pasta klaar!

Limoncello is een heerlijk drankje om te mengen tot een cocktail, om te verwerken in een cheesecake, maar ook hartige dingen kun je wat sjeu geven met een scheutje van deze heerlijke Italiaanse drank. Nog niet overtuigd? Je hoeft maar een keer deze romige pasta met limoncello-kaassaus te proeven en je bent om!

Wie had gedacht dat pasta en limoncello zo goed samen zouden gaan?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking en giet af. Maak ondertussen de saus.
  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Sauteer voor een minuutje.
  • Voeg de bloem toe en maak een roux. Schenk daarna de limoncello al roerend toe aan de pan. Voeg ook de room toe en roer tot een soepele saus ontstaat.
  • Voeg als laatst de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Giet de limoncello-kaassaus over de gekookte pasta.
  • Garneer de pasta met wat verse blaadjes basilicum. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Lees ook: Recept: Vegetarische pasta arrabiata met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Carries Expertimental Kitchen | Beeld: Pixabay, Wikimedia Commons, Castle Brands Inc