Een kind kan de was doen

De zomer mag eigenlijk niet voorbij gaan zonder een stuk ananas verorberd te hebben. En hoewel veel fruitliefhebbers volgens dit credo leven, lijkt het kiezen van een rijpe vrucht in de supermarkt hogere wiskunde. Verkeerde ananas gekozen? Maak je geen zorgen, er is een trucje dat ervoor zorgt dat je geliefde vrucht sneller rijp is.

Niets vervelender dan een onrijpe ananas wanneer je juist zo snakt naar een stukje van het sappige fruit.

Ananas kiezen

Wanneer je een onrijpe ananas hebt gekocht, kan het gevoelsmatig maar wat lang duren voor het ding wel eetrijp is. Gelukkig is er een manier waarop je dat proces kunt versnellen, maar eerst: hoe kies je dan wél een rijpe variant.

Rijpe ananas

Het is even zoeken, maar in de supermarkt kun je het beste een tropische vrucht kiezen die stevig, maar toch soepel is. Koop niet de ananassen die nog helemaal groen zijn en laat ook de te bruine exemplaren links liggen. Bovendien moeten ook de bladeren van de vrucht er nog fris uitzien.

Onrijpe ananas

Ondanks dat je bovenstaande tips probeert op te volgen, kan het alsnog voorkomen dat een supermarkt het stuk fruit in kwestie gewoon niet in de schappen heeft liggen. In dat geval kan het maar zo dat je opgezadeld zit met een onrijpe ananas. In zo’n geval is het wachten geblazen tot de vrucht wel rijp is. Gelukkig kun je dat proces makkelijk versnellen. Hoe je dat precies doet? Bewaar het tropische fruit op z’n kop, zo schrijft Tastessence. Op deze manier verspreiden de suikers zich sneller, wat ervoor zorgt dat het fruit sneller rijp is.

Lees ook: Zo maak je in 4 minuten een omgekeerd ananastaartje in de magnetron

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tastessence | Beeld: Pexels