Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 bospenen, fijngesneden
  • 100 milliliter Licor 43
  • 500 gram spaghetti
  • 350 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 140 gram tomatenpuree
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • Handje basilicumblaadjes
  • Spaanse peper, in ringen, optioneel
31 oktober 2018
40 min.
6 pers.

De Licor 43 geeft de pasta een authentieke smaak

Wie een blik werpt op de menukaart van een pizzeria ziet veelal de pasta arrabiata op het menu prijken. Vaak is deze tomatensaus wat pittig van smaak, maar de saus blijft lekker als de anti-liefhebber van de Spaanse peper het pepertje weglaat. Wil jij de klassieke saus met een twist bereiden? Dan is deze arrabiatasaus met Licor 43 wat voor jou!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de ui, knoflook en eventueel de Spaanse peper in in de koekenpan en bak tot de ui glazig ziet. Doe de oregano in de pan en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de wortel en bleekselderij in de pan en laat dit zo’n 5 m minuten opstaan.
  • Zet het vuur hoog en schenk de Licor 43 in de pan en wacht tot de likeur bijna volledig is verdampt. Voeg daarna de cherrytomaatjes toen en laat het geheel 5 minuten opstaan.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes en tomatenpuree in de pan en roer tot de ingrediënten zijn vermengd. Laat het een half uur op laag vuur staan.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de pasta af en doe het in bij de saus.
  • Serveer de pasta door er Parmezaanse kaas over te strooien en door het te garneren met wat basilicumblaadjes.

Lees ook: Recept: stoofpeertjes met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Licor 43 | Beeld: Unsplash 

Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 bospenen, fijngesneden
  • 100 milliliter Licor 43
  • 500 gram spaghetti
  • 350 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 140 gram tomatenpuree
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • Handje basilicumblaadjes
  • Spaanse peper, in ringen, optioneel