Naomi

Welke komkommer kies jij altijd?

In de supermarkten zie je vaak twee soort komkommers liggen. De variant mét een plastic folie eromheen en de variant zonder. Wij vroegen ons al geruime tijd af wat nou het verschil was. Wij namen altijd de variant zonder plastic om de natuur een beetje te sparen en dachten dat die komkommer ook met die insteek geen plastic jasje had. Dit blijkt niet het geval. Het ligt anders. 

Wist jij dit?

Vers

Volgens Elle Eten dachten inderdaad veel mensen zoals wij deden. Ze waren ervan overtuigd dat ze een milieubewuste keuze maakten als ze kozen voor de versie zonder jasje. De reden dat de komkommers een plasticje hebben heeft echter niks met het milieu te maken, maar met de afstand. Komkommers die ver moeten reizen, moeten het liefst net zo vers aankomen als komkommers uit de Nederlandse kassen. Als ze zo’n jasje aan hebben, dan blijven ze gemiddeld 10 dagen langer goed. Genoeg tijd om te reizen dus!

Beschermd

Naast het vers houden, beschermt het plasticje de komkommer ook. Hij verliest minder vocht, waardoor hij minder snel uitdroogt. Ook kan de komkommer flink beschadigen tijdens zo’n reis van bijvoorbeeld Spanje naar Nederland. Dankzij dat plastic jasje blijft zijn eigen groene jasje heel en kun jij genieten van een mooie, lekkere en verse komkommer!

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: pxhere