Ingrediënten
  • 1 beenham
  • 1,5 eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 12 teentjes knoflook
  • 450 milliliter limoensap
  • grof zout
  • Mosterd
  • 8 eetlepels mosterd
  • 4 plakken kaas
  • 16 plakken ham
  • 12 plakken augurk
  • knoflookboter
31 oktober 2018
500 min.
4 pers.

Deze Cubaanse tosti heeft al meerdere prijzen gewonnen

Soms zijn er broodjes die werkelijk je stoutste dromen overtreffen. Dit is zo’n broodje. Het is ontwikkeld in het Cubaanse restaurant El Cochinito en heeft sindsdien meerdere prijzen gewonnen. De kok is zo lief geweest om zijn geheime recept prijs te geven en nu kunnen wij hier in Nederland ook genieten van dit smaakvolle broodje. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 120 graden.
  • Meng de peper, komijn, oregano, knoflook en limoensap door elkaar. Dit is je marinade.
  • Snijd nu met een scherp mes de beenham in en besprenkel dit met grof zout.
  • Doe de beenham nu in een braadslede met een deksel of een slowcooker en giet de marinade eroverheen.
  • Schuif de braadslede nu in de oven en laat dit 8 uur marineren en garen. Zet de slowcooker op stand high voor dezelfde hoeveelheid tijd.
  • Haal het vlees nu met 2 vorken uit elkaar en ga de broodjes maken.
  • Halveer de broodjes en besmeer 1 kant met mosterd. Leg hier vervolgens een plak kaas op. Maak deze kant af met geroosterd varkensvlees.
  • Besmeer de andere boterham met knoflookboter en leg hier 4 plakken ham en 3 plakken augurk op.
  • Doe de twee helften nu op elkaar en leg ‘m even op het tosti-ijzer voor een paar minuten.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Lunchtip: zo maak je supermakkelijk gevuld stokbrood met olijven en kaas!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | beeld: videostill tasty

Ingrediënten
  • 1 beenham
  • 1,5 eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 12 teentjes knoflook
  • 450 milliliter limoensap
  • grof zout
  • Mosterd
  • 8 eetlepels mosterd
  • 4 plakken kaas
  • 16 plakken ham
  • 12 plakken augurk
  • knoflookboter