Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 theelepel zout
  • 180 milliliter volle melk
  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 citroen Boter, voor het bakken
  • 190 gram ricotta
  • Poedersuiker als topping
  • Honing, agavesiroop of stroop als topping
30 min.
4 pers.

Deze pannenkoeken passen perfect bij het voorjaar en de zomer

Pannenkoeken in de zomer? Niet iedereen staat erom te springen. Het zweten boven dat gasfornuis en het eindeloos bakken van pannenkoeken staat niet iedereen aan. Zonde, want er zijn zoveel recepten die een pannenkoek een zomerse touch geven. Neem nu eens deze variant met ricotta en citroen. Dit is het zwoegen in de keuken sowieso waard!

Zo maak je de pannenkoeken:

  • Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom.
  • In een andere kom mix je de melk en ricotta. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix door. Roer als laatste het vanille-extract, het sap van een citroen en de rasp van een citroen door het mengsel.
  • Doe het droge mengsel in de kom met het natte mengsel. Roer dit met een houten spatel door elkaar.
  • Smelt boter in een pan en zet het vuur middelhoog. Giet het mengsel voor een pannenkoek in de pan en draai om wanneer de bovenkant begint te bubbelen. Bak aan beide kanten goudbruin. Per kant duurt dit ongeveer drie minuten.
  • Herhaal tot het mengsel op is.
  • Serveer met een siroop naar keuze en/of poedersuiker.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Pindakaaspannenkoeken met appeltopping

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 theelepel zout
  • 180 milliliter volle melk
  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 citroen Boter, voor het bakken
  • 190 gram ricotta
  • Poedersuiker als topping
  • Honing, agavesiroop of stroop als topping