Ingrediënten
  • 50 gram boter
  • 20 Digestive-koekjes, gemalen
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rasp van een citroen
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Een snuf zout
  • 375 milliliter slagroom
  • 50 gram blauwe bessenjam
4 uur 15 min.
12 pers.

Een fris en zomers gebakje

Hoe oud we ook zijn, het bakken van cupcakes blijft leuk. Die schattige gebakjes, perfect voor één persoon, passen bij elke gelegenheid. Vandaag maken we cupcakes met citroen en een jam van blauwe bessen. Fris, zomers en makkelijk in elkaar te flansen. Wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de mini-cheesecakjes:

  • Verdeel de cupcakevormpjes over een muffinbakplaat.
  • Smelt de boter en giet bij de vermalen koekjes. Voeg een eetlepel suiker en twee eetlepels citroensap toe. Roer door elkaar en verdeel over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet opzij.
  • Klop in een kom de roomkaas luchtig. Voeg de poedersuiker, twee eetlepels citroensap, citroenrasp, vanille-extract en zout toe aan de kom. Klop opnieuw luchtig.
  • Giet de slagroom bij het roomkaasmengsel en mix tot luchtig. Mix niet te lang, hierdoor voorkom je dat het mengsel slap wordt.
  • Verdeel de roomkaas over de cupcakevormpjes. Schep op elke cupcake een beetje blauwe bessen jam. Met de achterkant van een theelepeltje roer je er voorzichtig doorheen – dit geeft een leuk effect.
  • Plaats in de koelkast voor minimaal 4 uur.
  • Genieten!

Lees ook: Mislukken jouw baksels regelmatig? Hier kan het door komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 50 gram boter
  • 20 Digestive-koekjes, gemalen
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rasp van een citroen
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Een snuf zout
  • 375 milliliter slagroom
  • 50 gram blauwe bessenjam