Ingrediënten
  • Voor de pannenkoeken:
  • 125 gram patentbloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 1 groot ei
  • 80 gram pindakaas
  • 250 milliliter melk
  • 2 eetlepels olie + extra om in te bakken
  • Voor de topping:
  • Extra pindakaas
  • Handje pinda’s
  • 1 appel in blokjes (zonder klokhuis, schil optioneel)
  • 2 à 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
Sabine
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Voor de pannenkoeken:
  • 125 gram patentbloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 1 groot ei
  • 80 gram pindakaas
  • 250 milliliter melk
  • 2 eetlepels olie + extra om in te bakken
  • Voor de topping:
  • Extra pindakaas
  • Handje pinda’s
  • 1 appel in blokjes (zonder klokhuis, schil optioneel)
  • 2 à 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Pindakaas tilt je pannenkoeken naar een hoger niveau

De meesten eten pindakaas op een simpele boterham, maar pindakaas leent zich voor veel meer dan dat. Je kunt er ook pannenkoeken meemaken. We verklappen vast dat dat een verdraaid goed en lekker idee is. Neem nu eens deze pindakaaspannenkoeken met een heerlijke appel-kaneeltopping.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Meng in een grote kom de bloem, suiker en het bakpoeder.
  • Klop in een andere kom het ei los, voeg de pindakaas toe en meng opnieuw goed. Roer daarna ook de melk en olie door het beslag.
  • Schenk het natte beslag bij de droge ingrediënten en meng tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Schenk daarna een vierde van het beslag in de pan. Laat opstaan tot er bubbeltjes aan de bovenkant van de pannenkoek verschijnen. Draai de pannenkoek daarna om en laat nog even bakken tot ook de onderkant gaar is. Doe dit ook voor de rest van de pannenkoeken.
  • Maak ondertussen de appeltopping.
  • Doe een dun laagje water in een pannetje, voeg de appelblokjes daaraan toe en laat een paar minuutjes opstaan. Voeg daarna de suiker en het kaneel toe, roer en laat de appels opstaan tot ze de zachtheid naar wens hebben bereikt.
  • Verwarm de extra pindakaas kort in de magnetron, zodat de pindakaas zacht wordt.
  • Serveer de pannenkoeken met de gesmolten pindakaas, stukjes appel en pinda’s.

Lees ook: Recept: churros-pannenkoeken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Unsplash