20 min.
6 pers.

Dit heerlijke Israëlische brood past perfect bij de barbecue

Bij een zomerse barbecue mag een heerlijk brood natuurlijk niet ontbreken. Meestal kiezen we voor een vers stokbroodje. Niets mis mee natuurlijk, maar we willen ook weleens wat variatie bij de barbecue. Probeer daarom eens dit flatbread. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig en je bereidt ‘m zelf op de barbecue. Heerlijk in combinatie met wat zelfgemaakte hummus!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het flatbread:

  • Combineer de bloem, bakpoeder en het zout in een middelgrote kom en roer met een vork om te mixen.
  • Voeg de Griekse yoghurt toe en roer tot er een vochtig, dik deeg ontstaat.
  • Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een gladde massa, 10 tot 15 keer kneden.
  • Verdeel in 6 ballen en druk ze een beetje plat met de palm van je hand. Bedek losjes met plasticfolie. Zet apart voor ± 10 minuten.
  • Pak het deeg erbij en rol ze uit tot het deeg ongeveer 1 centimeter dik is. 
  • Breng over naar een omrande bakplaat.
  • Bestrijk ze met wat olijfolie en leg de oliezijde naar beneden op de barbecue grill.
  • Bestrijk de bovenzijde met meer olijfolie.
  • Dek af en gril tot het brood begint op te blazen en de onderkant knapperig is, 2 tot 4 minuten.
  • Draai en grill tot de andere kant goudbruin is, nog 2 tot 4 minuten.
  • Haal van de grill en bestrooi elke flatbread met een snufje za’atar.
  • Serveer het brood met hummus of een lekkere salade met feta en olijven.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme kipgehaktballetjes in knoflookboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 200 gram patentbloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 350 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel za’atar kruiden