Ingrediënten
  • 225 gram brede rijstnoedels
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 paprika in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren, licht opgeklopt
  • 450 gram garnalen, gepeld
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 bosuien, in dunne plakjes gesneden
  • 40 gram (geroosterde) pinda's, gehakt
18 maart 2019
20 min.
4 pers.

Pad thai is een makkelijk eenpansgerecht

Wie al eens naar Thailand is afgereisd is vast en zeker bekend met alle streetfood-kraampjes die je op elke hoek van de straat ziet staan. Met name het Thaise gerecht pad thai of kway teow pad is hier erg populair. Dit Thaise eenbordsgerecht bestaat uit drooggebakken rijstnoedels in combinatie met verse groenten, kruiden en garnalen. Wil je de Thaise keuken naar Nederland halen? Maak dan eens deze lekkere pad thai met garnalen!

Wanneer ga jij deze lekkere pad thai maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een grote pan met kokend water en een snufje zout op hoog vuur. Kook de rijstnoedels tot ze al dente zijn. Giet af en zet de noedels apart.
  • Klop in een kleine kom de limoensap, bruine suiker, vissaus, sojasaus en cayennepeper bij elkaar. Zet opzij.
  • Zet een grote (wok)pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en verwarm de plantaardige olie.
  • Voeg de gesneden paprika toe en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 4 minuten.
  • Roer de knoflook erdoor en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Kook tot het roze is, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Schuif de garnalen en groenten naar een kant van de pan en giet de opgeklopte eieren in het midden. Roer de eieren tot het gaar is en roerei is gevormd en meng dan met de garnalen en groenten.
  • Voeg de gekookte noedels toe en meng tot gecombineerd.
  • Giet het mengsel van limoensap erbij en schud tot de noedels zijn gecoat.
  • Garneer met de groene bosuien en geroosterde pinda’s voor het serveren.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hier de volledige instructievideo:

Ook lekker: Recept: pasta pesto met kip en groene asperges

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 225 gram brede rijstnoedels
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 paprika in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren, licht opgeklopt
  • 450 gram garnalen, gepeld
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 bosuien, in dunne plakjes gesneden
  • 40 gram (geroosterde) pinda's, gehakt