Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • 6 plakjes citroen
  • 6 takjes dille, + 1 eetlepel dille, gesneden
  • 500 milliliter water
  • 1 groene appel, gesneden in blokjes
  • 1/2 rode ui, versnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 225 gram mayonaise
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Stokbrood voor serveren
  • Botersla voor serveren
Maayke
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • 6 plakjes citroen
  • 6 takjes dille, + 1 eetlepel dille, gesneden
  • 500 milliliter water
  • 1 groene appel, gesneden in blokjes
  • 1/2 rode ui, versnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 225 gram mayonaise
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Stokbrood voor serveren
  • Botersla voor serveren

Deze frisse kipsalade is heerlijk op een stokbroodje of in een blad botersla!

Het is niet altijd makkelijk om een lekkere en gezonde lunch te bereiden. Kun je wel wat inspiratie gebruiken op dit gebied? Dan is deze simpele kipsalade de uitkomst! Veel werk is het niet en je hebt genoeg kipsalade om de rest van de week je brood mee te beleggen. Door de groene appel en selderij wordt deze kipsalade een extra frisse traktatie op elke boterham.

Een frisse kipsalade die heerlijk is als broodbeleg!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de frisse kipsalade:

  • Verhit een diepe pan met wat olie of bakboter en leg de kipfilets erin. Breng de kipfilets op smaak met wat peper en zout.
  • Leg schijfjes citroen en dille takjes op kipfilets en schenk het water over de kipfilets. Zorg dat de kip minstens 1 centimeter onder water staat.
  • Breng water aan de kook, zet het vuur lager en laat het 10 minuten sudderen tot het gaar is.
  • Laat 10 minuten rusten en snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Meng in een grote kom de kip, appel in blokjes, de rode ui en selderij.
  • Klop mayonaise, Dijon en rode wijnazijn in een kleiner schaaltje en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de dressing over het kipmengsel en mix alles goed door elkaar.
  • Garneer met wat extra gesneden dille en serveer de salade op een stuk stokbrood of schep wat salade in een groot blad sla.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hier de gehele instructievideo:

Lees ook: 7 tips om van oud brood een lekker hapje te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill