Ruth Stuut
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 200 milliliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuf kaneel
  • Suiker (om het broodje te bestrooien)
  • Beetje boter of margarine

Daar zijn we gek op!

Heb je zalig gesmuld tijdens het paasontbijt, maar toch veel broodjes over? Gelukkig hoef je niets van de paasbroodjes weg te gooien, maar kan je met de kliekjes heerlijke wentelteefjes maken. De broodjes die niet meer vers zijn kun je in een handomdraai omtoveren tot heerlijke ontbijtjes. Super simpel en één van onze favoriete zoete starters van de dag!

Zo maak je het:

  • Klop in een schaal de eieren met melk los.
  • Voeg een snuf kaneel en het zakje vanillesuiker toe, en klop het normaals goed door.
  • Leg een sneetje brood in het mengsel, draai daarna om en dompel ook de andere kant onder.
  • Verhit ondertussen de boter of margarine in de pan.
  • Leg het broodje in de pan en bak goudbruin aan. Draai het broodje om en herhaal aan de andere kant.
  • Bestrooi de wentelteefjes voor het serveren met nog wat meer suiker.
  • Liefhebber van kaneel? Strooi er dan nog wat extra kaneel overheen!

Wist je dat juist oude broodjes het meest geschikt zijn voor wentelteefjes? Omdat dit brood wat droger is dan een vers sneetje, scheurt het minder snel wanneer je het ondergedompelde broodje in de pan aan het bakken bent.

Heb je meer dan alleen brood over na het paasontbijt? Je kan je wentelteefjes nog een beetje extra aankleden met overgebleven fruit, zoals banaan of aardbeiden. Een schepje yoghurt erbij maakt het lekker romig, en ben je een échte zoetekauw, dan is een lepel honing erover echt iets voor jou. Ook suikerbrood is perfect om wentelteefjes van te maken, dit recept met Licor 43 is pure verwennerij. Je ziet het, je kunt wentelteefjes helemaal naar eigen wens maken, zoals bijvoorbeeld dit recept met perzik, honing en roomkaas. Smullen geblazen!

Ook lekker: Deze heerlijke groenteflappen zijn perfect voor groentekliekjes!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Adobe Stock