29 maart 2024
Ruth Stuut

Hieperdepiep hoera!

Ben jij niet vies van een hamburger van de Maccie op z’n tijd? Dan heb je mazzel! Komende week kan je voor slechts 50 cent een hamburger, portie friet of ijsje scoren bij een McDonald’s filiaal in Rotterdam! Het iconische restaurant viert op woensdag 3 april zijn 50 jarig jubileum, en daar pakken ze groots voor uit.

Jubileum

Geen poespas met ludieke winacties of te gekke prijzen, maar gewoon waar het om gaat: fast food. Dat is de insteek van de viering tijdens het 50 jarig jubileum van filiaal op de hoek van de Coolsingel en de Meent. Op woensdag 3 april stunt de keten in alleen dit specifieke filiaal met hamburgers, cheeseburgers, chili chicken, softijsjes of een portie frietjes voor maar 50 cent. Vanaf het moment dat de McDonald’s om 9 uur de deuren opendoet tot maar liefst twee uur ‘s nachts kan je één product per persoon scoren voor dit kleine prijsje. En alsof de kleine prijsjes nog niet genoeg zijn, maak je wanneer je een van de actieproducten besteld ook kans op een goodiebag.

Rotterdam

McDonald’s, ook wel bekend als de gouden M, opende in 1974 het filiaal in de stad aan de Coolsingel 44. Het fastfoodrestaurant werd iconisch voor Rotterdam, en is echt niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dat het restaurant volgende week dan ook maar liefst 50 kaarsjes uitblaast is dan ook niet zo gek.

Vroeger stond het restaurant bekend als één van de lelijkste gebouwen van de stad. Gelukkig kreeg het in 2015 een flinke make-over, en staat er nu een hypermodern, futuristisch-ogend glazen pand met binnen een heuse wenteltrap. De fastfoodketen zelf was erg trots op deze metamorfose, en riep de Rotterdamse McDonald’s uit tot de mooiste van de wereld!

Lees ook: Recepten op pakjes en zakjes vaker vegetarisch

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: De Havenloods, Libelle | Beeld: Pexels