Renée Bootsma
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter mousserende wijn
  • 60 milliliter verse sinaasappelsap
  • 5 milliliter Cointreau

Zo maak je heerlijke Mimosa’s

Deze fruitige en makkelijke cocktail is perfect om last-minute toe te voegen aan je paasbrunch, maar ook ideaal om van je overige sinaasappels af te komen. De cocktail maak je binnen een paar minuten en heeft maar drie ingrediënten. Een heerlijk, feestelijk drankje voor bij je paasbrunch!

Wat is een Mimosa?

Een Mimosa is een fruitige cocktail met een frisse, zoete smaak en subtiele zuurheid door sinaasappels. Door een mousserende wijn te gebruiken, voeg je bubbels toe aan het drankje. Je kunt gaan voor champagne, cava of prosecco. De Mimosa komt oorspronkelijk uit Spanje en wordt daar dan ook al eeuwenlang gedronken. De cocktail is vernoemd naar een Mimosa, een plant met gele bloemen uit Australië.

Niet alleen voor een feestelijke brunch is deze cocktail heerlijk, maar ook voor op een zonnige dag is de Mimosa een ware traktatie. Misschien is het wel een van de makkelijkste cocktails, je maakt hem namelijk in een handomdraai. Het gebruik van verse sinaasappels is het lekkerst, maar ook sinaasappelsap uit pak is ook prima te gebruiken. Het recept dat wij met je delen is voor één glas, maar het drankje is zo lekker dat je er ook prima direct meerdere porties van kunt maken. Bewaar het dan even in een karaf in de koelkast, je kunt dan bijschenken wanneer je toe bent aan je volgende glas.

Zo maak je hem:

  • Schenk het sinaasappelsap in een champagneglas. Vul voorzichtig bij met de mousserende wijn.
  • Roer de cocktail door en schenk vervolgens de Cointreau erbij. Geniet ervan, cheers!

Traditioneel garneer je de Mimosa met een schijfje sinaasappel. Je kunt van te voren de rand van het glas even dippen in de sinaasappelsap en vervolgens in wat suiker, zo krijg je een feestelijk suikerrandje. Wil je je cocktail nóg wat feestelijker maken? Maak dan gebruik van verschillende soorten fruit, eetbare bloemen, eetbaar glitter of kruiden. Zo heb je echt een feestje in je glas!

Ook lekker: Zo maak je zelf de lekkerste ijsthee

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Gall & Gall | Beeld: Adobe Stock