Ingrediënten
  • 150 gram marie biscuits
  • 70 gram gesmolten boter
  • 3 bananen, in plakjes gesneden
  • 950 gram chocolade-ijs
  • 950 gram vanille-ijs
  • 950 gram aardbeienijs
  • 100 gram ongezouten pecannoten, grof gesneden (optioneel)
  • Chocoladesaus om te serveren
  • Slagroom, om te serveren
Christel
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram marie biscuits
  • 70 gram gesmolten boter
  • 3 bananen, in plakjes gesneden
  • 950 gram chocolade-ijs
  • 950 gram vanille-ijs
  • 950 gram aardbeienijs
  • 100 gram ongezouten pecannoten, grof gesneden (optioneel)
  • Chocoladesaus om te serveren
  • Slagroom, om te serveren

Op deze ijstaart mag je apetrots zijn

De mussen vallen dood van het dak, we zweten als een otter en daarnaast zijn we ook nog eens zo rood als een kreeft. We snakken naar verkoeling en velen zijn daarom haantje de voorste als er ijsjes worden uitgedeeld. We hamsteren ijsjes en douchen regelmatig om weer zo fris als een hoentje te zijn. Vis jij echter achter het net zodra er ijsjes worden uitgedeeld? Wees niet getreurd. Vang twee vliegen in één klap door zelf een heerlijke ijstaart te maken. Zo gaat het leeuwendeel naar jou én deze taart is ook nog eens makkelijk te maken. Kat in het bakkie!

Wat moet je doen?

  • Verkruimel de marie biscuits en voeg de boter toe. Roer tot een geheel.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels hierover. Druk aan met een lepel.
  • Verdeel de plakjes banaan hierover.
  • Laat het chocolade-ijs zacht worden en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Zet de springvorm 20 minuten in de vriezer.
  • Herhaal dit met het aarbeienijs en zet de springvorm opnieuw 20 minuten in de vriezer.
  • Doe dit nog een keer met het vanille-ijs en roer daar eventueel de pecannoten doorheen.
  • Zet de taart 60 minuten in de vriezer.
  • Serveer de ijstaart met slagroom en chocoladesaus.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill