Door dit eten word je sneller moe

Er wordt vaak gezegd dat je beter ‘s avonds niet meer te veel of te zwaar kunt eten, want hierdoor zou je wakker kunnen liggen. Ook schreven we al eerder een artikel over eten dat veel melatonine bevat, waardoor je sneller in slaap valt. Deze lijst van vijftien etenswaren bevat eten waardoor je sneller in slaap valt. Handig voor ‘s avonds, niet zo handig overdag! Vermijd deze dingen dus ‘s ochtends en eet ze liever later op de dag.

Welterusten…

1. Vijgen

Vijgen zitten vol potassium, magnesium, calcium en ijzer. Deze mineralen zorgen ervoor dat je bloed goed doorvloeit waardoor spieren niet verkrampen. Dit is belangrijk om snel in slaap te kunnen vallen. Ook zitten vijgen vol met vezels waardoor je lekker lang vol zit. Eet ze dus als dessert en je hoeft de rest van de avond niet meer te snaaien.

2. Watermeloen

Normaal gesproken geven we de tip om watermeloen te laten staan voor het slapengaan, omdat je door het vocht sneller moet plassen. Maar, juist met deze warme dagen kun je wel wat extra vocht gebruiken. Ook zit je lang vol van de vezels en het volume, waardoor je later niet nog honger krijgt.

3. Zoete aardappel

Een goede bron van koolhydraten ‘s avonds is zoete aardappel. Het houdt je bloedsuikerspiegel op pijl en zorgt ervoor dat je lang vol zit. Ook bevat zoete aardappel veel potassium, magnesium en calcium waardoor je ontspannen naar bed gaat en geen last krijgt van spierkrampen. Hierdoor val je veel sneller in slaap.

4. Pistachenootjes

Deze groene rakkers zitten bomvol eiwit, vitamine B6 en magnesium, allemaal eigenschappen waardoor jij sneller in slaap valt. Snoep niet te veel van deze heerlijke nootjes, want door het hoge aantal calorieën kan dat een averechts effect hebben.

5. Pruimen

Gedroogde pruimen zitten vol vitamine B6, calcium en magnesium waardoor jouw lichaam melatonine aanmaakt. Snoep een paar gedroogde pruimen een uurtje voordat je gaat slapen en je zult zien dat je sneller in slaap valt.

6. Canteloupe

Vooral met warm weer drinken mensen vaak niet genoeg. Ook al lijkt het niet alsof je dorst hebt, het kan alsnog zijn dat je lichaam is uitgedroogd. Hierdoor is het lastiger om in slaap te vallen. Door waterrijk fruit zoals meloen te eten, zul jij heerlijk slapen.

7. Pindakaas

Pindakaas en notenboters als amandelboter zit vol eiwitten en geeft je een verzadigd gevoel. Snack ‘s avonds een rijstwafel met een beetje pindakaas om je een verzadigd maar niet té vol gevoel te geven.

8. Kruidenthee

Een warm kopje thee maakt je al gauw slaperig. Kies voor een cafeïnevrije variant zoals kruidenthee. Kamillethee ontspant met name, maar je kunt ook (verse) gemberthee drinken om meer vocht vast te houden.

9. Havermout

Ehh, dit is toch ontbijt? Dat klopt, maar je kunt ook best een schaaltje havermout eten als tussendoortje. Havermout maakt insuline aan waardoor je bloedsuikerspiegel omhoog gaat en je sneller moe wordt. Ook zit er veel melatonine in havermout, het stofje waardoor je in slaap valt.

10. Amandelen

Een handjevol amandelen wiegt je snel in slaap, want deze nootjes zitten vol tryptofaan en magnesium. Hierdoor verslappen je spieren en gaat je hart regelmatiger slaan. Hierdoor voel je je sneller moe, omdat dit ook in je slaap gebeurt.

11. Kersen

Kersen zitten zijn kleine melatoninebommetjes. Samen met noten en havermeel is het de beste bron van natuurlijke melatonine. Eet regelmatig kersen om je slaapritme te verbeteren.

12. Kalkoen

Kalkoen bevat tryptofaan, wat het lichaam omzet tot melatonine en serotonine. Deze twee stofjes zorgen ervoor dat jij sneller in slaap valt. Zzzz…

13. Pure chocolade

We raden af om een reep melkchocolade naar binnen te werken, want hier zit immers veel suiker in. Maar, een stukje extra pure chocolade bevat veel serotonine, waardoor je juist wel heerlijk slaapt.

14. Bananen

Ook bananen zitten vol magnesium en potassium waardoor je spieren ontspannen. De vitamine B6 in het fruit wordt omgezet in tryptofaan en serotonine, waardoor jij lekker kunt ontspannen.

15. Hummus

Ook kikkererwten zijn een uitstekend bron van tryptofaan. Ook bevat het veel voedzame calorieën. Wordt je vaak wakker met honger? Probeer dan voedsel te eten met veel vezels en eiwitten, hierdoor zit je sneller en langer vol.

Vermijden

Om snel in slaap te vallen, kun je het beste vet en pittig eten vermijden. Vermijd ook cafeïnehoudende dranken als koffie, (zwarte) thee en cola. Ook alcohol bevorderd het slaapritme niet, dus laat ook dit staan. Van tomaten krijg je gauw last van brandend maagzuur, dus probeer niet laat op de avond nog iets met tomaten of tomatensaus te nuttigen.

Lees ook: Slapeloze nachten zijn voorbij: dit voedsel maakt je slaperig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels