Maayke

Ook in Nederland hebben we genoeg lekkernijen

En een van de meest bekenden van deze Oudhollandse lekkernijen zijn dan toch wel de heerlijke kletskoppen. Deze knapperige koekjes zijn lekker bij de thee of gewoon als een lekker tussendoortje. Maar we kennen het waarschijnlijk allemaal wel: de koekjes zijn zo dun, dat je aan één kletskop bij lange na niet genoeg hebt. Daarom kun je ze veel beter zelf maken met dit simpele recept, want zo heb je er ook nog eens véél meer!

Zo kun je snel en makkelijk van je zelfgemaakte Oudhollandse kletskoppen voorraad genieten.

Wat heb je nodig?

  • 30 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 20 milliliter melk
  • 30 gram blanke amandelen
  • een snufje kaneel
  • een snufje zout
  • 50 gram bloem

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng dit met de basterdsuiker. Voeg daarna de melk toe en roer het goed.
  • Hak de amandelen in kleine stukjes en voeg dit toe aan je botermengsel. Roer ook het zout en kaneel door het beslag. Meng daarna ook het bloem door je mengsel.
  • Gebruik twee dessertlepeltjes om hoopjes van het beslag te maken. Leg de hoopjes op een met bakpapier beklede pakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit. De kletskoppen lopen flink uit wanneer ze eenmaal in de oven zitten.
  • Bak de koekjes vervolgens in 10 minuten gaar op 220 graden. Laat ze een paar minuten afkoelen wanneer je ze uit de oven haalt, zodat ze niet breken.
  • Geniet van deze Oudhollandse koekjes!

Lees ook: Heerlijk om te trakteren, nog lekkerder om te eten: zelfgemaakte mergpijpjes!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Laura’s Bakery | Beeld: videostill