19 oktober 2018
10 min.
16 pers.

Deze truffels zijn hemels

Zin om dit weekend een lekkere snack te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag gaan we onze twee favoriete snacks combineren, namelijk: Oreo-koekjes en een reep Toblerone. Als je tot op heden alleen traditioneel genoten hebt van deze twee snacks, heb je wat gemist. Wist je bijvoorbeeld dat je een Oreo Cheesecake kunt maken? Of probeer eens Toblerone mousse! Het is stuk voor stuk heerlijk. Vandaag maken we een combinatie: Toblerone Oreo truffels

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de Oreo-koekjes in een blender of keukenmachine en maal ze helemaal fijn.
  • Doe nu de roomkaas erbij en kneed dit door elkaar tot een mooi egaal deeg.
  • Ga nu balletjes vormen. Verdeel het deeg in 16 stukjes en rol deze tussen je handen tot bolletjes.
  • Leg de truffels nu op een bordje en zet ze 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd de Toblerone-reep in stukjes en smelt tweederde van de reep au-bain-marie (in een kom boven een pannetje kokend water).
  • Als tweederde gesmolten is, voeg je de rest toe. Laat ook dit smelten.
  • Haal je truffels uit de koelkast en doop ze in de gesmolten Toblerone.
  • Leg ze op een bakpapiertje en laat ze goed uitharden alvorens ze te serveren.

Lees ook: Recept: zo maakt Meghan Markle haar favoriete chocolade cakejes

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Style Today | Beeld: Videostill SimpleCookingChannel

Ingrediënten
  • 2 rollen oreo koekjes
  • 100 gram Mon Chou (roomkaas)
  • 300 gram Toblerone
  • Optioneel: witte chocolade stift