Alles eten maakt niet gelukkig…

Als we trek hebben, willen we het liefst zoveel en zo snel mogelijk eten. Soms graai je naar een zak chips of doe je je te goed aan een lekkere boterham met sla en tomaat. We denken niet altijd na bij alles wat we eten, toch zouden we dat in sommige gevallen wel moeten doen.

Deze voedingsmiddelen kun je niet altijd zomaar eten.

Paddenstoelen

Het is herfst en dus schieten de paddenstoelen weer als paddenstoelen uit de grond. Waarschijnlijk is het je als kind wel bijgebracht dat de paddenstoel met rood-met-witte stippen giftig is, maar er zijn veel meer giftige soorten. De paddenstoelen die in de supermarkt liggen, zijn veilig, maar als je de natuur in gaat en zelf paddenstoelen wilt zoeken om te eten moet je wel heel goed opletten.

Rabarber

Als we rabarbercompote maken, snijden we de bladeren van de steel af; dat is maar goed ook. De stengel kun je zonder gevaar eten, maar de bladeren van de rabarber zijn giftig.

Tomaten

Je hoeft niet meteen alle tomaten uit je leven te verbannen. De tomaat zelfs is niet giftig, het steeltje en de bladeren daarentegen bevatten een gif dat krampen en heftige buikpijn kan veroorzaken. Dus altijd dat kroontje van de tomaat verwijderen voordat je ‘m eet.

Amandelen

Amandelen eten we bij de vleet en ook zonder er veel bij na te denken. Let erop dat je alleen amandelen eet die zijn behandeld.

Kersen

Kersen eten we graag, maar die pitten maken het soms wel wat onaangenamer om te eten. Slik die pitjes echter nooit zomaar door, deze bevatten namelijk waterstofcyanide en dat is niet bedoeld om op te eten. De pitten van een abrikoos, appel, pruim en peer kun je beter ook niet doorslikken. 

Aardappel

Wist je dat de aardappel aan een giftige plant groeit? De plant is giftig, maar gelukkig is een aardappelvergiftiging zeldzaam. Wel kan het eten van een groene aardappel erg gevaarlijk zijn, die groene aardappel dus gewoon weggooien.

Kogelvis

Het eten van den kogelvis klinkt al gevaarlijk, en dat is-ie ook. Deze vis heeft een agressief gif in z’n huid en organen. Je moet deze gif niet onderschatten want als een mens dit eet kan het iemand verlammen en zelfs doden. De vis mag alleen geserveerd worden door een Japanse chef die een speciaal examen heeft afgelegd.

Lees ook: Recept: spruitjes uit de oven met balsamicoazijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels