07 februari 2019
10 min.
3 pers.

Je flanst deze versie van tiramisu binnen vijf minuten in elkaar

Klap een menukaart open wanneer je in een Italiaans restaurant zit en je ziet bij desserts altijd wel een klassieke tiramisu staan. Heerlijk, maar een beetje variatie op het klassieke Italiaanse toetje is ook lekker. Sta jij ook wel open voor een variatie hierop? Probeer dan eens deze Oreo-tiramisu.

Vaak wordt aan tiramisu wat alcohol toegevoegd. In deze versie zit geen alcohol, maar als je dit toch graag wilt, kun je aan de koffie een scheutje koffielikeur toevoegen.

Gebruikers van onze mobiele site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de mascarpone in een kom en voeg de suiker toe. Klop luchtig en tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Voeg de room toe en roer opnieuw tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en een luchtig mengsel ontstaat.
  • Haal voorzichtig de Oreo-helften van elkaar en haal de crème eruit. De crème heb je niet meer nodig. Vind je dat zonde? Smelt de crème dan en roer het door het mascarponemengsel. 
  • Vul drie dessertglaasjes met een laag mascarpone. Dip de Oreo-koekjes in de koffie en voorzie de laag mascarpone van een laagje Oreo-koekjes. Herhaal deze stappen tot je geen mascarpone of koekjes meer hebt.
  • Zet de glaasjes minstens zes uur in de koelkast.
  • Strooi cacao over de glaasjes voor het serveren en dek af met een Oreo-koekje ter garnering.

Lees ook: Recept: Tiramisu cheesecake met Tia Maria

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube Emma’s Goodies | Beeld: Videostill Emma’s Goodies

Ingrediënten
  • 400 gram mascarpone
  • 5 eetlepels suiker
  • 550 gram slagroom
  • 21 tot 24 Oreo-koekjes
  • Sterke koffie
  • Cacao