Ingrediënten
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 225 milliliter heet water
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 25 milliliter tia maria
  • 150 gram digestieve koekjes
  • 60 gram gesmolten boter
  • 300 gram roomkaas
  • 180 gram poedersuiker
  • 300 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 190 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel agaragarpoeder of gelatinepoeder
  • een half pak lange vingers
  • cacaopoeder om te garneren
28 september 2018
30 + 180 min.
12 pers.

Je trek in beide toetjes kun je stillen met deze heerlijke traktatie

Kiezen tussen een stuk tiramisu of een stuk cheesecake is toch een verdraaid lastige keuze. Het zou veel makkelijker zijn als je niet hoeft te kiezen. Laat dat nu net het geval zijn met deze taart. Deze Tiramisu cheesecake is verrukkelijk en hoewel het er misschien ingewikkeld uitziet, is-ie nog best simpel om te maken ook.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de digestieve koekjes in een keukenmachine en zet deze aan tot fijne kruimels overblijven. Doe het in een kom en doe de gesmolten boter hierbij. Roer goed.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en doe de koekkruimels in het bakblik. Druk goed aan een lepel tot de hele bodem is bedekt. Plaats de bodem een half uur in de vriezer.
  • Doe de roomkaas en mascarpone in een grote kom en klop een paar minuten tot de ingrediënten vermengd zijn en fluffly zijn. Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe en roer opnieuw goed.
  • Doe de slagroom in een andere kom en klop tot pieken ontstaan. Doe de slagroom daarna in de kom met de mascarpone en roer kort.
  • Doe het hete water in een kommetje en roer de oploskoffie erdoor. Schenk daarna de Tia Maria bij het kommetje en roer opnieuw.
  • Doe drie eetlepels van de koffie in een apart kommetje en doe daarna de gelatine of agar agar erbij en roer goed. Lost de gelatine of agar agar niet goed op? Zet het kommetje dan even in de magnetron en roer opnieuw.
  • Roer het gelatinemengsel door het mascarponemengsel.
  • Schenk een derde van het mascarponemengsel in de taartvorm. Dip de lange vingers in het overgebleven koffiemengsel en verdeel over het mengsel in de taartvorm. Verdeel daarna nog een derde van het mascarponemengsel over de taart. 
  • Doe de rest van het mengsel in een spuitzak en spuit toefjes op de taart.
  • Plaats de Tiramisu cheesecake daarna in de koelkast tot de taart stijf is. Dit duurt ongeveer 6 tot 12 uur.
  • Zeef cacao over de cheesecake voor serveren.

Lees ook: Recept: Chocoladekruidnoten met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elmundo Eats | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 225 milliliter heet water
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 25 milliliter tia maria
  • 150 gram digestieve koekjes
  • 60 gram gesmolten boter
  • 300 gram roomkaas
  • 180 gram poedersuiker
  • 300 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 190 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel agaragarpoeder of gelatinepoeder
  • een half pak lange vingers
  • cacaopoeder om te garneren