Sabine
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 8 kleine champignons, fijngesneden
  • 1 stengel selderij, fijngesneden
  • Halve kleine ui, fijngesneden
  • 30 gram boter
  • 120 milliliter bouillon
  • 180 milliliter room

Deze soep flans je binnen 10 minuutjes in elkaar

Er wordt nog weleens gedacht dat koolhydraatarm eten saai en smaakloos is. De koolhydraatarme eters onder ons weten gelukkig beter. Koolhydraatarm of -beperkt eten hoeft helemaal niet saai of ingewikkeld te zijn. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer deze champignonsoep dan eens, die brengt je wel op andere gedachten.

Gemaakt in een handomdraai!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de boter in een pannetje en wacht tot deze gesmolten is.
  • Voeg de gesneden ui, selderij en champignons toe. Bak de groenten tot ze zacht zijn.
  • Schenk de bouillon en room in de pan en roer. Breng het aan de kook en zet het vuur daarna zacht. Laat het sudderen tot de soep wat dikker wordt.
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Vaak is dit niet nodig aangezien de bouillon al voor veel smaak zorgt.

Lees ook: Recept: crème caramel met maar 4 ingrediënten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube Anna’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube Anna’s Kitchen