Christel

Smullen maar!

Voor een tosti lopen we altijd warm. Een simpele tosti ham-kaas is vaak al een feestje, maar het feestje wordt nog groter als je je tosti speciaal belegt. Hoe je je tosti ook maakt, we hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet, zodat je je tosti nog lekkerder kunt maken.

Hoe eet jij je tosti het liefst?

Het brood

Een goed begin is het halve werk. Maak daarom een tosti van brood dat niet te stevig is, anders wordt de tosti taai. Beleg brood waar geen gaten inzitten, anders druipt de smeltende kaas erdoorheen en dat is zonde. Als je het brood nog moet snijden, is het belangrijk dat je niet te dikke plakken brood snijdt. Anders smelt de kaas niet goed.

Kaas

Een tosti zonder kaas is geen tosti. Je kunt je geroosterde boterham het beste maken met jonge of jong belegen kaas. Deze smelten een stuk beter dan belegen of oude kaas. Wil je toch graag belegen kaas op je tosti? Rasp dit dan, zodat de kaas toch goed smelt.

Mayonaise

Wil je genieten van een heerlijke romige tosti? Smeer dan voordat je de kaas op de boterham legt, wat mayonaise op je broodje. Hierdoor krijg je een tosti om u tegen te zeggen. Lees hier wat je precies moet doen.

Boter

Je boterham in een tosti-apparaat stoppen is heerlijk, maar je tosti in een koekenpan bakken is misschien nog wel een stuk lekkerder. Helemaal als je het in boter bakt. Smelt niet een klontje boter in de pan, maar smeer beide kanten van de tosti in met roomboter. Zo zorg je ervoor dat de boter gelijkmatig is verdeeld.

Lees nog meer tips om een heerlijke tosti te maken op de volgende pagina!


Pagina 1/2