30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 330 gram gram rode aardappelen
  • 330 gram Bildstar aardappelen
  • 60 gram roomboter
  • 45 gram Mierikswortel*
  • Zout en peper naar smaak
  • 85 milliliter volle melk
  • 1 bosui, gesnipperd

Je avondeten wordt met deze aardappelpuree een feestje

Oprah Winfrey is van alle markten thuis. Zo mag ze zichzelf presentatrice, actrice, producer én ondernemer noemen. Ook mag ze zichzelf een fantastische (thuis)kok noemen. Oprah weet haar weg wel in de keuken en bracht zelfs in 2017 het kookboek Food, Health, and Happiness uit. Een van de gerechten die we laatst uitprobeerden is haar aardappelpuree. 

Hoe maak je de aardappelpuree?

  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Was de aardappelen en snijd ze in stukken, laat de schil eromheen.
  • Kook de aardappelen zacht en giet ze af.
  • Doe de aardappelen in een grote kom. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper en roer de boter erdoorheen.
  • Breng de puree op smaak met peper en zout.
  • Roer als laatst de Mierikswortel door de puree. Mierikswortel heeft een sterke smaak, ben je er niet zo’n fan van? Dan kun je ook één eetlepel Mierikswortel toevoegen aan de puree.
  • Serveer de aardappelpuree met een bosuitje.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Aardappelpuree over? Maak dan het chique en makkelijke Pomme Duchesse

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Big Oven | Beeld: Commons Wikimedia, Jon Sullivan