Rowan Hattu
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 stengels bosui
  • Bosje koriander
  • Een halve liter volle melk
  • Een halve liter kippenbouillon
  • Zout
  • 125 gram stevig brood
  • 2 eieren
  • 125 gram mozzarella

Wie zegt dat soep alleen maar lekker is als avondmaal?

Vind jij dat soep echt een avondmaal is? Denk dan nog maar eens twee keer na! Soep kan je namelijk ook heel goed als ontbijt eten. Ja, echt waar! En met dit recept voor Changua – een snelle ontbijtsoep – wil jij hierna niks anders meer!

Zo maak je Changua ontbijtsoep

  • Allereerst leg je een beetje van de lente-uitjes en de koriander opzij, zodat je deze als garnering kunt gebruiken.
  • Dan doe je de rest van de lente-uitjes en de koriander samen met de melk en de bouillon in een grote pan.
  • Vervolgens breng je dit op smaak met een flinke snuf zout.
  • Laat dit dan zachtjes koken.
  • Side note: kokende melk kookt heel snel over. Blijf hier dus altijd bij staan.
  • Als de melk zachtjes pruttelt, voeg je hier de eieren aan toe en laat dit zes minuten koken.
  • Na zes minuten haal je de eieren uit de bouillon.
  • Spoel ze dan meteen al met koud water, zodat ze schrikken.
  • Vervolgens pel je ze vast.
  • Pak dan het brood en scheur deze in stukjes.
  • Verdeel dan het gescheurde brood in de soepkommen.
  • Pak dan een schep van de bouillon en schep deze over het brood heen.
  • Pak dan de mozzarella en voeg deze eraan toe.
  • Maak het daarna af met de resterende koriander en lente-ui.
  • Breng het op smaak met wat zwarte peper.
  • Als laatste voeg je hier nog een eitje aan toe en snijd deze met een mes doormidden.
  • Tip: laat het eigeel een beetje door de soep heen vloeien, dat maakt deze soep nóg lekkerder.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Heerlijk herfstrecept: romige truffel paddenstoelensoep

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Culy | Beeld: