Ingrediënten
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 200 gram (witte) champignons
  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 75 gram bloem
  • Een paar takjes tijm
  • Een takje platte peterselie
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • 2 eetlepels (witte) trufelolie
  • Eventueel een scheutje witte wijn
  • Peper uit de molen
Rowan Hattu
30 + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 200 gram (witte) champignons
  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 75 gram bloem
  • Een paar takjes tijm
  • Een takje platte peterselie
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • 2 eetlepels (witte) trufelolie
  • Eventueel een scheutje witte wijn
  • Peper uit de molen

Jammie!

Waan jij je al helemaal in de herfstsferen, en ben je al lekker aan het experimenteren met verschillende herfstrecepten? Dan hebben wij nog wel een leuk recept voor je in petto: de romige truffel paddenstoelensoep. Makkelijk om te maken, lekker romig en heerlijk om op een typische ‘herfstdag’ voor te schotelen aan je familie en vrienden. 

Zo maak je de romige truffel paddenstoelensoep

  • Allereerst snijd je de paddenstoelen en champignons in stukken.
  • Dan smelt je de helft van de roomboter in een grote hoge pan.
  • Vervolgens bak je de paddenstoelen en champignons in de boter samen.
  • Voeg dan ook meteen de truffeltapenade en tijm toe aan de pan.
  • Bak dit net zolang totdat het geheel begint te bruinen.
  • Heb je het gewenste resultaat? Schep dan de paddenstoelen en champignons uit de pan, doe dit in een kom en zet het apart.
  • Daarna versnipper je de ui en pers je een teentje knoflook.
  • Smelt dan opnieuw roomboter in dezelfde pan als waar je de paddenstoelen in hebt gebakken.
  • Doe hier dan de ui en knoflook bij en bak ze totdat het glazig ziet.
  • Daarna strooi je de bloem in de pan en roer je alles goed door elkaar.
  • Bak het bloemmengsel eventjes mee.
  • Blus het bloemmengsel dan af met wat witte wijn (doe dit met water als je het alcoholvrij wilt houden).
  • Voeg vervolgens de paddenstoelenbouillon toe en roer dit goed door totdat er een gebonden en glad mengsel ontstaat.
  • Daarna doe je de room, truffelolie, de worcestershiresaus en de gebakken paddenstoelen bij de soep en ook dat roer je goed door elkaar.
  • Is dat allemaal gelukt? Dan laat je de soep nog een half uurtje door pruttelen op een laag vuurtje.
  • Na een half uurtje maak je de soep af met wat peper uit de molen en wat peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Heerlijk recept: spruitjes uit de Airfryer met sweet chili saus

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Savory Sweets | Beeld: Adobe Stock