08 maart 2017
10 + 60 min.
4 pers.

Voor de echte ontbijtfans!

Heb je een zware dag voor de boeg of heb je gewoon zin in een stevig ontbijt? Dan moet je deze omelet eens proberen! Het is niet zomaar een omelet, maar eentje waar brood in verwerkt zit. Dat noemen we nu écht een voedzaam ontbijt!

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter of met bakspray.
  • Neem het brood en snijd ieder plakje in blokjes van ongeveer één bij één centimeter.
  • Plaats de helft van het brood op de bodem van de ovenschaal.
  • Strooi dan de helft van de blokjes ham eroverheen en dan de helft van de kaas.
  • Bedek deze laag opnieuw met een laag brood, ham en kaas.
  • Neem een grote kom en doe hier alle eieren in. Voeg de melk, het zout, de peper en de de fijngesneden ui toe. Klop het geheel goed op en giet het in de ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal op een bakplaat met een randje en giet een beetje water in de bakplaat.
  • Bak de omelet in 60 minuten gaar.
  • Leuk detail: je kunt het gerecht een avond van tevoren maken en de volgende dag in de oven doen!

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 1/2 witbrood
  • 400 gram geraspte kaas
  • 100 gram blokjes ham
  • 8 eieren
  • 500 milliliter melk
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 (groene) ui