Ingrediënten
  • 65 gram bloem
  • 1/2 theelepel cajunkruiden
  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 3 augurken in plakjes
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 verse rode peper, fijngesneden
  • 300 gram witte rijst
Desy
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 65 gram bloem
  • 1/2 theelepel cajunkruiden
  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 3 augurken in plakjes
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 verse rode peper, fijngesneden
  • 300 gram witte rijst

Kip in een lekker pikant sausje

Zin om een lekker makkelijke maaltijd uit te proberen maar geen zin in het gebruik van allerhande pakjes en zakjes? Probeer dan deze kip in een pikant sausje eens; je hebt er niet veel voor nodig en het staat binnen een halfuur op tafel. Een kind kan de was doen!

Zo maak je het:

  • Doe de bloem en de cajunkruiden in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Snijd de kipfilet in repen en haal dit door de bloem met kruiden heen.
  • Schud overtollig bloem van de stukjes kipfilet af. Zet even aan de kant en pak een koekenpan.
  • Verhit olie in de koekenpan en voeg de kipfilet toe zodra de olie heet genoeg is.
  • Bak de kipfilet aan beide kanten in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Voeg de tomatenblokjes, de fijngesneden rode peper, augurken, azijn, kappertjes en knoflook toe aan de kip.
  • Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag zodra de saus begint te koken. Laat de saus tien minuten pruttelen op laag vuur.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Is de saus te waterig? Voeg dan een beetje maïzena toe om de saus in te dikken.
  • Serveer met witte rijst.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixnio