Ruth Stuut
60 min.
Ingrediënten
  • 360 gram slagroom
  • 3 eetlepels honing
  • 360 gram pure chocolade
  • 95 gram roomboter (in blokjes)

Wij dromen nu al over dit hemelse mengsel

Misschien ken je de benaming niet, maar je hebt het zeker weten al eens gegeten: chocolade ganache. Deze romige, gladde melange wordt onder andere gebruikt als vulling voor bonbons en garnering voor taarten of nagerechten. Zin om dit zelf eens te gaan maken? Wij hebben een vrij eenvoudig recept voor je!

Eenvoudig, maar heerlijk

Ganache maken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Het recept heeft maar weinig ingrediënten, vaak vooral room en chocolade. En toch is het een heerlijk ingrediënt voor super veel verschillende baksels! Verder kan je nog variëren met verschillende smaakmakers. Heel Holland Bakt winnares Zineb heeft zo’n eenvoudig recept, een heerlijke variant met honing!

Dit is het recept:

  • Giet de slagroom en de honing in een pannetje. Verwarm tot vlak onder het kookpunt (gebruik hiervoor eventueel een keukenthermometer).
  • Breek de chocolade in stukken en doe deze in een hittebestendige kom.
  • Schenk hier het warme slagroom-honingmengsel overheen. Roer totdat de chocolade is gesmolten.
  • Voeg de boterblokjes toe en roer tot een egaal mengsel. Als de boter niet goed oplost kan je er nog eens met de staafmixer doorgaan.
  • De ganache is klaar! Alleen nog even opstijven. Dek het mengsel daarvoor af met vershoudfolie. Deze moet de ganache echt raken, niet alleen over de kom spannen, zo voorkom je een velletje op het mengsel. Laat de ganache 15 minuten op kamertemperatuur rusten en zet ‘m daarna nog eens maximaal 30 minuten in de koelkast. Nu is de fluweelzachte ganache klaar om van te smullen of te verwerken in een ander lekker recept!

Inspiratie nodig waar je de ganache voor kan gebruiken? Wat dacht je van deze heerlijke Kinder Bueno en Nutella cupcakes? Om je vingers bij af te likken!

Ook lekker: Recept cappuccino pavlova

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock