Renée Bootsma
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote paprika's
  • 150 gram gehakt
  • rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 eetlepel ketjap
  • geraspte kaas

Makkelijk, snel én gezond!

Zin in een makkelijk recept zonder al teveel poespas? Dan zijn deze gevulde paprika’s met gehakt perfect. Je maakt ze in een handomdraai: vul de paprika’s, even in de airfryer en klaar! Ideaal als maaltijd voor in het weekend. Lekker makkelijk en toch bomvol groenten. 

Variëren

Gevulde groenten uit de oven zijn mega makkelijk om te maken en ook nog eens een gezonde hap. Wissel de vulling af door verschillend vlees te gebruiken of maak het juist eens zonder vlees voor een vegetarische maaltijd. Voor dit recept gebruiken we paprika’s, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld eens courgette of pompoen te gebruiken.

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd ook de rode peper fijn.
  • Doe de ui, knoflook, rode peper, kruiden, ketjap en het gehakt in een schaal en meng door elkaar.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul met het gehakt mengsel.
  • Top af met wat geraspte kaas en bak de gevulde paprika’s af in de voorverwarmde airfryer voor 10 minuten. Serveer de gevulde paprika’s direct. Eet smakelijk!

Zin in nog wat extra’s naast de gevulde paprika’s? Een heerlijke frisse salade kan heel goed bij dit pittige gerecht. Kies voor een frisse mix met bijvoorbeeld feta, zoals deze smaakvolle tomatensalade met rode ui, dille en feta kaas. Dat is gegarandeerd smullen!

Ook lekker: Recept: frisse stamppot met prei en zalm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekkerensimpel| Beeld: Adobe Stock