Ingrediënten
  • 24 oreo's (voor de bodem)
  • 60 gram boter
  • 400 gram monchou
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 8-10 oreo's (voor de vulling)
  • 3-4 oreo's (ter garnering)
30 min.
16 pers.

Voor deze oreo cheesecake hoef je geen oven te gebruiken

Ben jij ook zo dol op oreo’s? Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Als je zin hebt in een makkelijke zoete traktatie, dan is deze no-bake oreo cheesecake ideaal. De cheesecake hoeft alleen maar op te stijven in de vriezer. Je kunt hem makkelijk in stukken snijden en serveren. Iedereen zal deze zoete traktatie lusten!

Voor welke oreo-fan ga jij deze cheesecake maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de no-bake cheesecake:

  • Stop de oreo’s voor de bodem in een afsluitbaar plastic zakje en verkruimel ze met een deegroller.
  • Doe de kruimels in een grote kom. Smelt de boter, voeg toe aan de kruimels en meng goed.
  • Neem een bakblik van 20 bij 20 centimeter en doe de kruimels hierin. Druk ze goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet het bakblik in de koelkast.
  • Maak ondertussen de bodem. Doe de monchou in een grote kom en mix dit tot een glad geheel. Voeg dan de slagroom, mascarpone, het vanille-extract en de suiker toe en mix weer tot een glad geheel.
  • Breek een paar oreo’s in stukken en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Giet alles over de bodem heen en spreid het netjes uit met een lepel of spatel.
  • Verkruimel eventueel nog een paar oreo’s over je cheesecake.
  • Zet de cheesecake 3 à 4 uur in de vriezer, totdat-ie is opgesteven.
  • Je kunt de cheesecake na het invriezen gewoon in de koelkast bewaren.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: cheesecake met paaseieren voor de paasdagen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill Spice Bangla

Ingrediënten
  • 24 oreo's (voor de bodem)
  • 60 gram boter
  • 400 gram monchou
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 8-10 oreo's (voor de vulling)
  • 3-4 oreo's (ter garnering)