Ingrediënten
  • 180 gram zandkoekjes
  • 70 gram boter
  • 300 gram roomkaas + 30 gram ter decoratie
  • 200 gram volle slagroom
  • 85 gram poedersuiker
  • 25 gram tarwebloem
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 vanillestokje
  • 175 gram lange vingers
  • 20 á 30 chocolade paaseitjes naar keuze
Maayke
20 + 360 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram zandkoekjes
  • 70 gram boter
  • 300 gram roomkaas + 30 gram ter decoratie
  • 200 gram volle slagroom
  • 85 gram poedersuiker
  • 25 gram tarwebloem
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 vanillestokje
  • 175 gram lange vingers
  • 20 á 30 chocolade paaseitjes naar keuze

Deze cheesecake past perfect op de paastafel!

De paasdagen laten niet lang meer op zich wachten. Op de kerstdagen na is Pasen toch wel een van de meest smaakvolle feestdagen van het jaar. De vol gedekte ontbijt- of brunchtafels en de heerlijke eerste lentegerechten zoals witte asperges worden tevoorschijn getoverd. Aan deze gezellige feestdagen mag een lekkere taart natuurlijk niet ontbreken! Daarom is deze simpele cheesecake met paaseieren een echte traktatie voor de aankomende paasdagen.

Zo maak je de cheesecake met paaseieren:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Stop de zandkoekjes in de blender en verkruimel ze.
  • Smelt de boter en schenk deze bij de verkruimelde koekjes. Meng goed door elkaar.
  • Vet een springvorm in met wat boter en verdeel de verkruimelde mix over de bodem van de springvorm. Druk met een pollepel de bodem goed aan.
  • Meng in een kom de 300 gram roomkaas, poedersuiker en tarwebloem door elkaar.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en haal met een mespunt het merg eruit. Voeg toe aan de roomkaas samen met een snufje zout.
  • Schep de 200 gram slagroom erbij en vouw met een spatel het mengsel door elkaar.
  • Klop de 3 eieren door het beslag en schenk het cheesecake-mengsel in de springvorm.
  • Zet de springvorm in de oven gedurende 10 minuten op 220 °C.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 90 °C en bak vervolgens nog 50 minuten.
  • Laat de cheesecake buiten de oven ± 2 uur afkoelen en zet daarna nog 4 uur in de koelkast.
  • Haal de cheesecake uit de springvorm en smeer de buitenste rand in met de overgebleven 30 gram roomkaas.
  • Breek de lange vingers doormidden en bevestig deze tegen de rand van de cheesecake.
  • Maak de cheesecake af door een lint erom heen te binden en te decoreren met verschillende soorten paaseitjes.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder de video met volledige uitleg:

Ook lekker: Crème brûlée-wentelteefjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Philapelphia | Beeld: Videostill, YouTube Philadelphia