Redactie Kookfans
Ingrediënten
  • 100 milliliter gin
  • 4 theelepels grenadinesiroop
  • 1/4 theelepel citroensap
  • IJs
  • 1 groot ei
  • Ter garnering: Citroenraspsel en 2 maraschino-kersen

Perfect voor een zonnige vrijdagmiddagborrel

Om het weekend in te luiden, doen we op vrijdag graag een drankje. En wat is er leuker dan een zelfgemaakte cocktail serveren? Deze pink lady-cocktails zijn een lust voor het oog en al even lekker om van te nippen. Proost!

Het verhaal achter de pink lady

Misschien denk je bij een ‘pink lady’ meteen aan een appel of aan de bekende groep meiden uit Grease. Maar het is ook een lekker zoete cocktail met een lange geschiedenis. Zo is deze cocktail ontstaan tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren ’20 van de 20e eeuw. Omdat alcohol maken en verkopen verboden was, gingen veel mensen hun eigen drank stoken. Dat had echter niet altijd even smakelijke resultaten. Om toch van een borrel te kunnen genieten, werd er dus van alles aan het drankje toegevoegd. En wij kunnen nu, een eeuw later, dus nog altijd genieten van deze noodgedwongen creativiteit!

Zo maak je de pink lady:

  • Ter voorbereiding: zet twee coupeglazen in de koelkast, en scheid het eiwit van de dooier. Je hebt alleen het eiwit nodig voor deze cocktail.
  • Giet de gin, grenadine en het citroensap in een cocktailshaker, en vul daarna met ijs. Schud door elkaar tot de buitenkant van de shaker ijskoud aanvoelt.
  • Giet het mengsel door een zeefje in een kan, en gooi het ijs weg.
  • Doe nu het eiwit in de shaker, en giet het gin-mengsel erbij. Schud goed door elkaar tot het eiwit lekker schuimt.
    • Tip: spierpijn van al dat shaken? Deze stap kun je ook met een mixer of blender doen.
  • Giet de cocktail nu in de gekoelde glazen.
  • Spies de kersjes aan een cocktailprikker, en leg over de rand van het glas. Strooi er eventueel nog een beetje citroenraspsel overheen, naar smaak.
  • En voilà! Je hebt je eigen pink lady gemaakt. Geniet ervan!

Mocktail

Heb je liever een alcoholvrije variant? Kies dan voor appelsap in plaats van gin. Zo kun je óók volop genieten!

Lees ook: Deze hemelse Licor 43 cocktail smaakt naar appeltaart

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC Good Food, Liquor.com | Beeld: Pexels, Kuiyibo Campos