Ingrediënten
  • 175 gram digestive koekjes, verkruimeld
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 105 gram boter, gesmolten
  • 450 gram aardbeien, gehalveerd
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 130 gram suiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 340 gram mascarpone
  • 2 eetlepels citroensap
  • 14 gram gelatinepoeder of agar-agar
  • 240 milliliter slagroom (voor de topping)
  • 2 eetlepels kristalsuiker (voor de topping)
  • Scheutje vanille-extract (voor de topping)
  • 6 aardbeien, gehalveerd (voor de topping)
27 juni 2019
30 min.
12 - 14 pers.

Extra lekker als de aardbeien in het seizoen zijn!

Een overheerlijke taart bakken; daarvoor willen we best de handen uit de mouwen steken. In de zomer is het echter nog weleens een ander verhaal. Als de mussen van het dak vallen, zien we het niet zitten om de oven te laten loeien. Het is buiten en binnen immers al warm genoeg. Wie toch graag een taart wil maken, onderwerpt zich dan ook vaak aan het maken van een no-bake taart. Deze aardbeien-cheesecake hoeft niet in de oven en is binnen een handomdraai klaar. 

Een lust voor zowel de smaakpapillen als het oog!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de aardbeien-cheesecake?

  • Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm (23 cm) met bakpapier.
  • Doe de koekkruimels in een kom en voeg de kristalsuiker en boter toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Doe de koekkruimels in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Druk de koekkruimels plat met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm een half uur in de koelkast.
  • Doe de aardbeien in een blender of keukenmachine en laat deze net zo lang draaien tot de aardbeien helemaal zijn gepureerd.
  • Schenk de aardbeienpuree door een zeef in een kom. Druk de puree aan met een spatel om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk kunt gebruiken.
  • Doe de roomkaas en kristalsuiker in een kom en mix met een handmixer tot een egaal geheel.
  • Voeg de slagroom toe en mix net zo lang tot er een fluffy mengsel ontstaat.
  • Voeg de mascarpone toe en mix tot het mengsel weer egaal is geworden.
  • Doe de aardbeienpuree en het citroensap bij het roommengsel en roer opnieuw tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Bereid ondertussen de gelatine of agar-agar volgens de verpakking.
  • Voeg de gelatine of agar-agar toe aan het aardbeienmengsel. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Haal je springvorm uit de koelkast en schenk het aardbeienmengsel erin.
  • Bedek de aardbeien-cheesecake met vershoudfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast. 
  • Doe de slagroom, kristalsuiker en het vanille-extract in een kom en klop de slagroom stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de taart zoals jij dat wilt.
  • Versier de bovenkant van de cheesecake met de overige aardbeien.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Appeltaart à la Jamie Oliver met twist

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 175 gram digestive koekjes, verkruimeld
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 105 gram boter, gesmolten
  • 450 gram aardbeien, gehalveerd
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 130 gram suiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 340 gram mascarpone
  • 2 eetlepels citroensap
  • 14 gram gelatinepoeder of agar-agar
  • 240 milliliter slagroom (voor de topping)
  • 2 eetlepels kristalsuiker (voor de topping)
  • Scheutje vanille-extract (voor de topping)
  • 6 aardbeien, gehalveerd (voor de topping)