Christel
5 min.
8 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 360 milliliter slagroom (met een vetpercentage van 35 procent)
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 60 gram zure room

Ga jij dit binnenkort proberen?

Als we onszelf trakteren op een puntje taart willen we het er ook écht van nemen. Een lekker stukje appelkruimeltaart wordt dan ook geserveerd met vers geklopte slagroom. Hoewel dit al ontzettend lekker is, kun je je room nóg lekkerder maken door een ingrediënt toe te voegen.

Voeg een beetje zure room aan je slagroom toe om ‘m nog smakelijker te maken!

Simpel

Als we slagroom opkloppen voegen we vaak een beetje kristalsuiker toe om ‘m wat zoeter te maken. Dit kun je gewoon blijven doen, maar voeg de volgende keer ook een beetje zure room toe. Door zure room toe te voegen aan de slagroom krijgt je room een frissere en vollere smaak. Heerlijk dus bij diverse soorten taarten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een handmixer of garde tot zachte pieken ontstaan.
  • Voeg de zure room toe en klop tot de zure room volledig is opgenomen.
  • Serveer de slagroom bij vruchten of taart!

De room is heerlijk bij: aardbeientaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bon Appetit | Beeld: Pexels