Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 280 gram gehakt
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • Een halve ui, gesnipperd
  • 1 theelepel oregano
  • Een snufje chilipoeder
  • een halve theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 85 gram gerapste kaas
31 oktober 2018

Koolhydraatarm hoeft niet moeilijk te zijn

Koolhydraatarm eten is niet altijd even makkelijk. De gerechten zijn vaak ingewikkeld en daarom vermoeden we dat de koolhydraatarme-eters onder ons wel toe zijn aan iets makkelijks. Dit gerecht zet je binnen no-time op tafel en het is supersimpel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de grill van de oven.
  • Snijd de courgette in plakjes en leg ze op een bakplaat. Breng ze op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Grill ze 5 minuten in de oven.
  • Verhit olie in een middelgrote pan en bak hier 1 teen knoflook en ui in. Voeg vervolgens het gehakt en de kruiden toe. Bak het gehakt, totdat er geen rood meer te zien is.
  • Voeg de tomatensaus toe en laat dit 3 minuten meekoken.
  • Doe de helft van de kaas met de roomkaas, slagroom, knoflook en zout in een sauspan en verhit het op laag vuur. Wacht en roer tot de saus dik is en de kaas gesmolten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de plakjes courgette onder in de ovenschaal. Doe hier het vleesmengsel over en maak het af met de kaassaus.
  • Sprenkel er nog wat kaas overheen en bak de moussaka in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het gerecht 5 minuten rusten, alvorens je het serveert.

Lees ook: Recept: Koolhydraatarme pizza met een hele bijzondere bodem

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ketovale | beeld: videostill Ketovale

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 280 gram gehakt
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • Een halve ui, gesnipperd
  • 1 theelepel oregano
  • Een snufje chilipoeder
  • een halve theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 85 gram gerapste kaas