Ingrediënten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • 265 gram lichtbruine suiker
  • 325 gram zoete aardappelpuree
  • 180 milliliter olie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 165 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • Een halve theelepel vanille extract
  • Een snufje zout
31 oktober 2018

Zoete aardappel in een brood? Jazeker!

Maak jij alleen brood op de traditionele manier? Zonde! Eerder maakten we al dit courgettebrood, maar deze variant met zoete aardappel slaat werkelijk alles. Het is het perfecte herfstbrood en het is heel lekker bij een kopje koffie!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een brood blik in met wat boter.
  • Meng het meel met de kruiden, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • Meng de suiker, zoete aardappel, olie en vanille extract in een aparte kom en voeg de eieren stuk voor stuk toe. Voeg het tweede ei pas toe als het andere is opgenomen.
  • Voeg nu de twee mengsels bij elkaar en meng het goed.
  • Doe het mengsel in het broodblik en bak het voor een uur. Het brood is klaar als een satéprikker er schoon uit komt.
  • Meng nu de poedersuiker met het limoensap en de rest van de vanille. Doe er een snufje zout bij en roer het door elkaar tot het glad is.
  • Haal het brood uit het blik en giet het mengsel erover. Laat het even afkoelen en eet smakelijk!

Lees ook: Lekker: pittige pindasoep met zoete aardappel en boerenkool

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Soutern Living | Beeld: videostill Soutern Living

Ingrediënten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • 265 gram lichtbruine suiker
  • 325 gram zoete aardappelpuree
  • 180 milliliter olie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 165 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • Een halve theelepel vanille extract
  • Een snufje zout