Naomi
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram mosselen
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 bos lente ui
  • Citroenrasp of citroengras
  • Een halve theelepel kurkuma
  • 1 glas witte wijn
  • 1 rode peper
  • 140 milliliter kokosmelk
  • Koriander naar smaak

Gordon Ramsay weet heel goed hoe hij mosselen moet maken

Gordon Ramsay weet overal iets bijzonders van te maken. Ook dit recept voor mosselen heeft een twist waar je waarschijnlijk nog niet eerder aan dacht. Door de romige smaak van kokosmelk en de pit van de rode peper is dit recept van alle markten thuis en komen je mosselen echt tot z’n recht. Wij zijn fan en willen onze mosselen nooit meer anders eten. 

Wat moet je doen?

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan.
  • Snijd de lente-uien in ringetjes en gooi het donkergroene gedeelte weg. Doe de lente-ui in de pan samen met de gember, citroengras of citroenrasp en de kurkuma.
  • Snijd nu ook de rode peper fijn en doe dit ook bij het mengsel.
  • Maak nu de mosselen met een borstel schoon en gooi de beschadigde mosselen weg. Ook mosselen die niet dicht gaan nadat je ze een flinke tik gaf mogen weg.
  • Voeg nu het glas witte wijn toe en laat dit koken. Voeg dan de mosselen toe en doe een deksel op de pan en schud ze goed door elkaar. Kook ze voor ongeveer 3 minuten.
  • Voeg nu de kokosmelk toe en laat het even een minuutje koken en doe er dan wat gesneden koriander overheen.
  • Serveer en eet smakelijk!

Lees ook: Maak in slechts 15 minuten de lekkerste garnalen die je ooit geproefd hebt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraph | Beeld: fotomontage: wikimedia commons, pxhere